Чечельницька районна державна адміністрація
офіційний сайт
Малий Герб України
Чечельницька районна державна адміністрація
Вінницька область, офіційний сайт
Офіційний E-Mail: rda_chechelnyk@vin.gov.ua
Ми працюємо: з 8.00 до 17.00 (пн-пт)
27 квітня 2024 р.

Новини ресурсного центру

1 000 000 грн. отримають громади, що стали переможцями конкурсу проектів розвитку територіальних громад

9 червня 2017 року відбулось засідання Наглядової ради з визначення переможців 2-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. В роботі засідання взяли участь голова районної ради  П’яніщук С.В., голова районної державної адміністрації Пустовий С.М., працівники окремих відділів райдержадміністрації та апарату районної ради, представники сфери медицини району та голови постійних комісій районної ради.

       Відкрив та провів зібрання голова районної ради, співголова Наглядової ради П’яніщук С.В., який розпочав засідання із повідомлення про те, що стали відомі результати 14 обласного конкурсу проектів. У зв’язку з тим, що проект "Встановлення дитячого спортивно-ігрового майданчика в с. Жабокричка" Каташинської сільської ради визначений одним з переможців обласного конкурсу і є ідентичним районному проекту, він виключається із списку учасників 2-го районного конкурсу.

       Відповідно до листів експертного оцінювання найбільшу кількість балів отримали наступні проекти:

- "Здорові діти - міцна держава", розробник проекту Ольгопільська сільська рада – 72 бали, очікувана сума коштів із фонду Конкурсу становить 80 000,00 грн.,

- "Облаштування навчально-виховного комплексу в селі Жабокричка Чечельницького району", розробник Каташинська сільська рада – 64 бали, фонд Конкурсу – 50 000,00 грн.,

- "Енергозбереження через оновлення системи опалення", розробник Демівська сільська рада – 59 балів, фонд Конкурсу – 45 000,00 грн.,

- "Дуже просимо ми Вас, щоб садочок був у нас", розробник Бондурівська сільська рада – 58 балів, фонд Конкурсу – 63 000,00 грн.

- "Через енергозбереження до покращення якості позашкільної освіти», розробник Ольгопільська сільська рада - 57 балів, фонд Конкурсу – 27 000,00 грн.

       Загальна сума коштів, яка буде виділена з районного бюджету для проектів-переможців, складає 265 000,00 грн.

 

       В ході засідання були проведені певні коментарі та рекомендації. Кожен член Наглядової ради підтримав пропозицію розподілити кошти фонду Конкурсу між проектами відповідно до результатів оцінювання та було одноголосно затверджено список переможців.

       Підсумовуючи засідання, голова районної ради, співголова Наглядової ради, П’яніщук Сергій Вікторович повідомив, що за результатами 14 обласного та 2 районного конкурсів проектів, вдалося залучити на розвиток територіальних громад понад 1 млн. грн.

10 березня 2017 року відбулось засідання Наглядової ради з проведення підсумків 1-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад та з проведення 2-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. В роботі засідання взяли участь голова районної ради  П’яніщук С.В., перший заступник голови районної державної адміністрації Савчук В.В., заступник голови районної ради Крук Н.А., працівники окремих відділів райдержадміністрації та апарату районної ради, представники сфери медицини району, голови постійних комісій районної ради, ЗМІ.
Відкрив та провів зібрання голова районної ради, співголова Наглядової ради П’яніщук С.В., який на початку ознайомив присутніх із порядком денним засідання та надав слово звітуючим.
По питанню проведення підсумків 1-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад та затвердження плану проведення 2-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад виступила начальник відділу економіки та торгівлі Чечельницької райдержадміністрації – Скоцеляс М.І. Зокрема, було зазначено, що учасниками конкурсу є: селищна та сільські ради, громадські організації  Чечельницького району, які в установлений строк надали відділу економіки та торгівлі Чечельницької районної державної адміністрації необхідні документи. Заяви щодо проектів, поданих учасниками, приймаються до розгляду Конкурсної ради тільки у випадку їх реєстрації в установленому порядку. Заяви щодо проектів, які не відповідають вимогам по оформленню, які не містять повний комплект документів і додатків або мають інші порушення чинних вимог, залишаються без розгляду.
Обсяг фінансування заходів проекту з фонду Конкурсу не повинен перевищувати 50% загального бюджету та може бути скорегований в залежності від рівня доходів відповідного місцевого бюджету.
По третьому питанню виступив перший заступник голови районної державної адміністрації, голова постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності, заступник голови Наглядової ради – Савчук В.В., який представив на затвердження Наглядової ради зразки заяв, вимоги до оформлення заяв та аплікаційні форми.Також Віталієм Володимировичем на розгляд та затвердження Наглядової ради було представлено критерії оцінювання та порядок фінансування проектів.
В ході засідання були проведені певні коментарі, зауваження та рекомендації.
По закінченні голова районної ради, співголова Наглядової ради П’яніщук С.В. підсумував результати проведення засідання Наглядової ради.

 

 
 

 

УВАГА! Конкурс 2017

Конкурсна рада районного конкурсу проектів розвитку територіальних
громад
 
ОГОЛОШУЄ
 
2-ий районний конкурс проектів розвитку територіальних громад
Відповідно до рішення 4 сесії районної державної ради 7 скликання від 26.02.2016 року №50 «Про щорічний районний конкурс проектів розвитку територіальних громад та рішення наглядової ради від 10.03.2017 року №3», оголошено 2-ий районний конкурс проектів розвитку територіальних громад.
         Учасниками конкурсу є: селищна та сільські ради, громадські організації  Чечельницького району, які в установлений строк надали відділу економіки та торгівлі Чечельницької районної державної адміністрації необхідні документи.
Заяви щодо проектів, поданих учасниками, приймаються до розгляду Конкурсної ради тільки у випадку їх реєстрації в установленому порядку. Заяви щодо проектів, які не відповідають вимогам по оформленню, які не містять повний комплект документів і додатків або мають інші порушення чинних вимог, залишаються без розгляду.
Усі проекти розроблені та подані на конкурс можуть залучити співфінансування за рахунок фонду Конкурсу у обсязі не більше   80  тис. грн.
Обсяг фінансування заходів проекту з фонду Конкурсу не повинен перевищувати 50% загального бюджету та може бути скорегований в залежності від рівня доходів відповідного місцевого бюджету.
Конкурсний відбір проектів-переможців здійснюватиметься дирекцією Конкурсу з врахуванням висновків виконавчого адміністратора Конкурсу. Остаточне рішення щодо проектів-переможців приймає Конкурсна рада.
Кінцевий термін подання проектів – до 16 години 16 травня 2017 року. Заявки та конкурсна документація подаються до відділу економіки та торгівлі Чечельницької райдержадміністрації за адресою: смт Чечельник, вул. Героїв Майдану, 31 (2-й поверх).
Додаткова інформація за телефонами: 2-21-71 (відділ економіки та торгівлі Чечельницької райдержадміністрації, контактна особа Сливняк Н.І.), 2-23-77 (загальний відділ виконавчого апарату Чечельницької районної ради, контактна особа Кривіцька І.О.).
Більш детально з вимогами щодо участі у Конкурсі, Положенням про  районний конкурс, вимогами до заяв щодо проектів поданих на конкурс можна ознайомитись на сайтах районної державної адміністрації та районної ради (www.rda_chechelnyk@vin.gov.ua),в розділі «Конкурси».
         

Про хід реалізації проектів обласного та районного конкурсів 

              Станом на 29.11.2016 року реалізовано такий проект:
 
-   «Теплий ФАП» (Заміна котла опалювальної системи на сучасний енергозберігаючий твердопаливний котел тривалого горіння та встановлення сучасних радіаторів у сільському фельдшарсько-акушерському пункті), який став переможцем 1-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Мета даного проекту -  створити комфортні умови для надання первинних медичних послуг, забезпечення належного температурного режиму в приміщенні ФАПу. Завданням проекту було замінити існуючий котел на сучасний енергозберігаючий твердопаливний котел тривалого горіння, а також замінити радіатори у системі опалення приміщення сільського ФАПу. Проект реалізували: Берізецько-Чечельницька сільська рада, ПП «МТС». Для реалізації проекту було витрачено 100 тис. грн. Фінансування проекту було здійснено за рахунок коштів виділених з бюджету Берізецько-Чечельницької сільської ради у сумі 40 тис. грн., ПП «МТС» - 10 тис. грн. та кошти Фонду Конкурсу – 50 тис. грн.. В результаті реалізації даного проекту відбулось покращення і сталість теплового режиму в установі, відбулась економія на енергоносіях. Жителі села зможуть придбати ліки, отримати первинні медичні послуги в комфортному і теплому сільському ФАПі.

Про хід реалізації проектів обласного та районного конкурсів

           Станом на 07.11.2016 року реалізовано такі проекти:
 
-         «Вічна слава загиблим» який став переможцем 1-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Метою даного проекту було: проведення поточного ремонту обеліску Слави в селі Луги Чечельницького району Вінницької області та облаштування прилеглої території, а саме: демонтаж верхньої (аварійної) конструкції; - штукатурка та фарбування поверхні монументу; - облаштування прилеглої до нього території площею 195 кв.м шляхом укладання тротуарної плитки. Партнерами проекту виступили: Чечельницька районна рада, Лузька сільська рада, керівництво ТОВ «Чечельницьке». Для реалізації проекту передбачалися кошти в сумі 120780,00 грн.: з фонду районного конкурсу – 60000,00 грн., з бюджету сільської ради – 40000,00 грн., від організації-партнера – 20780,00 грн. Для досягнення цілей проекту було залучено працездатних членів громади, особливо молодь. Всі підсобні роботи виконували методом «сільської толоки» - бо здавна відомо, що спільна праця, спільне досягнення поставленої мети - згуртовує людей, а результати праці, зроблені своїми руками цінуються і бережуться. За бюджетні кошти було придбано лише необхідні матеріали та обладнання. Для виконання ремонтних робіт залучались по договору підрядні будівельні організації. В результаті ремонту обеліска Слави, який є власністю громади, приведено до належного естетичного вигляду. Це вбереже обеліск від руйнування, збережеться пам’ять про героїчне минуле народу. Спільне виконання проекту здружило село, поліпшився морально-психологічний клімат в селі, зросла довіра громади до влади.
-         Наступним проектом, що став переможцем 1-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад є проект «Завершення поточного ремонту в амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Каташин». Метою даного проекту було створити належні умови для лікування пацієнтів та роботи працівників амбулаторії шляхом ремонту палати денного стаціонару та закупівлі найнеобхіднішого медичного обладнання. Проект реалізували: Каташинська сільська рада, ТОВ АФ «Україна-О», ФГ «Єсенія-Т», ФГ «Золота долина-Т». Бюджет проекту становить 107139 грн.: з фонду Конкурсу – 52 139 грн., Каташинська сільська рада – 35 тис. грн., ТОВ АФ «Україна-О» - 10 тис. грн., ФГ «Єсенія-Т» - 5 тис. грн., ФГ «Золота долина-Т» - 5 тис. грн.. В результаті реалізації проекту - створено палату денного стаціонару на 4 місця, забезпечено належні умови пацієнтам для лікування та працівникам амбулаторії для роботи та створено матеріально-технічну базу амбулаторії, а саме: 4 ліжка, 4 матраци, 4 подушки, 4 ковдри, 2 кушетки, 2 пеленальних столики, 2 маніпуляційних столики, глюкометр, УВЧ апарат, УЗТ прилад, ваги дитячі, ваги дорослі, ростомір, пульсоксиметр, фетальний доплер. Від реалізації даного проекту покращився рівень надання медичної допомоги через використання сучасного обладнання та естетичний вигляд приміщення.
     Продовжуються роботи по освоєнню коштів по 7 проектах 1-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку громад і 4 проектах ХІІІ обласного конкурсу. На разі проводяться роботи по завершенню даних проектів, які мають бути завершені до кінця поточного року.                
 
Надання субвенції на реалізацію проектів
відповідно до розподілу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2016 року №395 «Деякі питання надання у 2016 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» району виділено кошти в сумі 1604 тис. грн.. на реалізацію наступних проектів:
 1) «Реконструкція котельні Чечельницької середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №1 з встановленням двох котлів на альтернативному (твердому) паливі по вул. Свердлова, 1, смт Чечельник, Чечельницького району», надійшло субвенції в сумі 509 тис. грн. Укладено договір  через систему «Prozorro» з підрядником «Рембудкомунсервіс» на суму 464 тис. 999 грн., яким замовлено котел та виконано підготовчі будівельні роботи в котельні КЗ «Чечельницька СЗШ І-ІІІ ст.». Підряднику перераховано аванс в сумі 139,0 тис. грн. та по акту виконаних робіт в сумі - 196,9 тис.грн.
2) «Реконструкція котельні в Ольгопільській середній загальноосвітній школі І-ІІІ  ступеня з встановленням двох котлів на альтернативному (твердому) паливі, с. Ольгопіль, Чечельницького району» надійшло субвенції з державного бюджету в сумі 467,0 тис. грн. . Укладено договір через систему «Prozorro» з підрядником з ПП «Кріптон» на суму 492,2 тис. грн. Підрядником замовлено котел, встановлено  димову трубу для котельні, виконано  підготовчі будівельні роботи, якому перераховано аванс сумі -147,7 тис. грн.. та по акту виконаних робіт в сумі – 253,0 тис. грн.
     3) По проекту  «Реконструкції доріжок по вулиці Антонишина – 350 м з облаштуванням тротуарів» з  державного бюджету надійшло субвенції в сумі 314,0 тис. грн. По даному проекту відбувся аукціон з відбору підрядника та підписаний договір з підрядником на суму 785,9 тис. грн. Підряднику перерахований аванс в сумі 235,8 тис. грн. На даний час завезено щебінь і встановлюються бордюри.
 
4) По проекту  «Реконструкції доріжок по вулиці Свято Михайлівській – 200 м. та Парковій – 500 м. з облаштуванням тротуарів» надійшло субвенції  з державного бюджету в сумі 314,0 тис. грн..По даному проекту відбувся аукціон через систему «Prozoro», підписано договір з підрядником, здійснюється завезення будівельних матеріалів.
 
Про хід реалізації проектів обласного та районного конкурсів
              Станом на 01.10.2016 року реалізовано такі проекти:
-         «Тепло і затишок юннатівській родині», який став переможцем ХІІІ обласного конкурсу. Учасниками проекту виступила Ольгопільська сільська рада, сільський голова П. В. Козоріз, організації-партнери СТОВ АФ «Ольгопіль» директор агрофірми П. Є. Каленич, батьківський комітет станції юних натуралістів. Була створена робоча група, розподілено обов’язки між її членами. Реалізація даного проекту  дала змогу замінити вікна та двері в Чечельницькій районній станції юних натуралістів на сучасні енергозберігаючі, що сприятиме збереженню теплової  енергії, надалі, після виконання відповідних будівельних робіт, створить більш сприятливі умови для навчання дітей  у даному закладі. Керівник проекту, директор Чечелницької РайСЮН – Валентина Шпильова. Запровадження енергозберігаючих технологій та економія енергоресурсів – є основою даного проекту. Мета проекту була спрямована на забезпечення вихованців позашкільного навчального закладу комфортними умовами перебування у закладі, зменшення використання теплової і електричної енергії, що сприяло б ощадливому і ефективному використанню бюджетних коштів територіальної громади при залученні додаткових грантових фінансових ресурсів. На даний час, роботи в межах проекту закінчені, кошти що виділені з обласного бюджету та організацій партнерів повністю освоєні. Виконання проекту відбулося у відповідності з розподілом направленості його заходів.
-         «Наша школа. Кроки до здійснення мрій», який став переможцем 1-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Мета даного проекту – поступове перетворення школи пострадянського типу у сучасний, приємний і цікавий заклад, де діти будуть почуватись затишно й комфортно. Завданням проекту було ліквідувати причини утворення грибка, зайвої вологості стіни, що межує з північною стороною двору. Було створено робочу групу по написанню проекту, виготовлено проектно-кошторисну документацію, проведено роботи підрядною організацією згідно договору по ремонту стін, стелі та облаштуванню обмостки ззовні. Партнерами проекту виступили: Чечельницька селищна рада, ФГ «Вербка-Інвест, СТОВ «Вербка», ТОВ «ЛісМайстер», СТОВ АФ «Ольгопіль», ТОВ АФ «Україна-О», СОП Федчишен С.І., піклувальна рада, рада навчального закладу. Бюджет проекту: реалізація проекту потребувала 120 тис. грн., з них 60 тис. грн. (50%) – частка фонду конкурсу, 40 тис. грн. (33%) – частка місцевого бюджету, 20 тис. грн. (17%) – частка організації партнерів. Реалізація даного проекту, дала змогу зекономити бюджетні кошти на щорічний косметичний ремонт приміщення, повітряне середовище приміщення першого поверху відповідає санітарно-гігієнічним вимогам, школа набула нового вигляду й атмосфери сучасного закладу, діти почувають себе більш затишно і комфортно.
-         Наступним проектом, що став переможцем 1-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад є «Тепло і затишок у рідну школу». Метою даного проекту було забезпечити комфортні умови для навчального процесу учнів школи. Основними завданнями проекту було: заміна старих вікон на металопластикові та залучити членів територіальної громади до більш активної участі у житті школи. Проект реалізували: Рогізківська сільська рада, ПП «МТС», педагогічний колектив, батьківській комітет. Для реалізації проекту було витрачено 172 тис. грн. Фінансування проекту було здійснено за рахунок коштів виділених з бюджету Рогізківської сільської ради у сумі 60 тис. грн., ПП «МТС» - 50 тис. грн., батьківського комітету та педагогічного колективу 2 тис. грн., фонду конкурсу – 60 тис. грн. В результаті реалізації даного проекту відбулось покращення і сталість температурного режиму в класах, що дало змогу безперервного навчального процесу в осінньо-зимовий період, відбулась економія на енергоносіях, підвищився авторитет школи, як сучасної, комфортної та затишної, яка надає освітні послуги на високому рівні.
-         Також переможцем 1-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад став проект Тартацької територіальної громади «Діти – це наша жива надія», на якому завершені роботи. Основними проблемами, які були вирішені в результаті реалізації даного проекту наступні: вирішилась проблема черги на дитячий садок, яка нараховує 20 дітей, завдяки цьому стане можливим охопити дошкільною освітою діток 2-6 років, що є обов’язковою вимогою на державному рівні на сьогоднішній день, збільшилась кількість робочих місць, зменшилась захворюваність дітей на ОРЗ шляхом дотримання належного температурного режиму в групах, зменшились витрати з бюджету на утримання ДНЗ завдяки використанню енергоефективних та заощаджувальних технологій у системі опалення. Для приведення приміщення в належний стан відбулись такі роботи: провели реконструкцію системи опалення шляхом придбання та встановлення піролізного котла, придбали предмети та матеріали для оновлення опалювальної системи, реконструкція системи опалення, ремонт вільного приміщення. Кошти в сумі  70028 грн. освоєні в повному обсязі, з яких з фонду конкурсу – 35014 грн., кошти сільської ради – 24666 грн., кошти організації-партнера ( СТОВ АФ «Ольгопіль») – 10348 грн.
Продовжуються роботи по освоєнню коштів по 9 проектах 1-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку громад і 4 проектах ХІІІ обласного конкурсу. На разі проводяться роботи по завершенню даних проектів, які мають бути завершені до кінця поточного року. 
 
 
5 вересня 2016 року перший заступник голови Чечельницької районної державної адміністрації В. Савчук та головний спеціаліст відділу  економіки та торгівлі, координатор Чечельницького районного ресурсного центру Н. Сливняк, з робочою поїздкою, відвідали Вербську територіальну громаду по питаннях впровадження проекту «Радіє дитина, радіє сім’я, радіє щаслива Україна моя» мета даного проекту полягає у створенні відповідних умов для сімейного дозвілля, для відпочинку дітей шляхом облаштування спортивно-ігрового майданчика на сільському стадіоні та налагодження соціальних зв’язків між жителями місцевої громади. Обсяг коштів, необхідних для реалізації проекту та джерела його фінансування: кошти фонду конкурсу - 50000 грн., кошти сільської ради - 30000 грн., кошти організації-партнера – 20000 грн. На даний час відбуваються підготовчі роботи по облаштування території для встановлення майданчика, планується закупити спортивний ігровий майданчик через систему «Prozorro».
 
 
 

Також відвідали амбулаторію с. Вербка, яка стала проектом-переможцем 1-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад, назва даного проекту - «Збережемо тепло в лікувальній установі», метою проекту є забезпечення мешканців с. Вербка та сусідніх сіл належними умовами під час отримання лікування в осінньо-зимовий період шляхом оновлення системи опалення та дотримання температурного режиму в приміщенні амбулаторії. Бюджет проекту: загальна вартість проекту складає 50000 грн., а саме: кошти фонду конкурсу – 25000 грн., кошти сільської ради – 10000 грн., кошти партнера – 10000 грн., кошти КЗ Чечельницький РЦ ПМСД – 5000 грн.

  Крім того, 6 вересня 2016 року перший заступник голови Чечельницької районної державної адміністрації В. Савчук та головний спеціаліст відділу  економіки та торгівлі, координатор Чечельницького районного ресурсного центру Н. Сливняк, з робочою поїздкою, відвідали Каташинську територіальну громаду, по питаннях впровадження проекту «Завершення поточного ремонту в амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Каташин», 1-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад, метою даного проекту було створити належні умови для лікування пацієнтів та роботи працівників амбулаторії шляхом ремонту палати денного стаціонару та закупівлі найнеобхіднішого медичного обладнання. Бюджет проекту становить 107139 грн., з фонду конкурсу – 52139 грн., Каташинська сільська рада – 35000 грн., кошти партнерів 20000 грн. На даний час проведені роботи по фарбуванню стін, покриттю підлоги лінолеумом, створено палату денного стаціонару на 4 місця, покращено матеріально-технічне забезпечення амбулаторії. Через систему «Prozorro» планується закупити меблі, твердопаливний котел та матеріали для оновлення твердопаливної системи для забезпечення температурного режиму в приміщенні амбулаторії.

 

 

 

В подальшому плануються візити по всіх територіальних громадах та селах робочі поїздки з перевірками проектів-переможців 1-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Щотижнево проводиться моніторинг по виконаних роботах районних проектів, оскільки питання освоєння коштів знаходиться на постійному контролі голови райдержадміністрації.
 
         Робочою поїздкою також було передбачено візит в с. Луги по питаннях впровадження районного  проекту «Вічна слава загиблим», метою проекту є проведення поточного ремонту обеліску Слави та облаштування прилеглої до нього території. Для реалізації проекту передбачаються кошти в сумі 120780 грн., з фонду конкурсу – 60000 грн., з бюджету сільської ради – 40000 грн., від організації-партнера – 20780 грн. Планується придбання необхідних матеріалів, проведення ремонтних робіт пам’ятника – демонтаж верхньої (аварійної) конструкції, штукатурка та фарбування поверхні монументу, облаштування прилеглої території (укладання тротуарної плитки).  

 

Визнано ще один переможний проект в рамках обласного конкурсу

Згідно з розпорядженням голови обласної Ради від 28 січня 2015 року №15 "Про обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад" 7 жовтня 2015 року відбулося четверте засідання Конкурсної ради дванадцятого обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Згідно із рішенням Конкурсної ради (протокол від 07.10.2015 №5) по Чечельницькому району додатковим переможцем визнано проект №299-15 с.Вербки "Збережемо тепло в "Теплому гніздечку" (встановленню піролізного котла). Обсяг фінансування з обласного бюджету - 40 тис. грн. Вітаємо переможців!

 

 

Результати першого конкурсу міні-грантів для територіальних громад Вінниччини 

Завершився відбір переможців першого конкурсу міні-грантів для територіальних громад Вінницької області, оголошений Міжнародною громадською організацією Регіональний центр транскордонного співробітництва Єврорегіон «Дністер».
Від Чечельницького району взяли участь 5 конкурсантів, які подали на розгляд комісії 6 проектів :
- Берізко-Чечельницька сільська рада;
- Громадська організація «Принцип рівноваги» смт. Чечельник (2 мікропроекти);
- Чечельницька ЗОШ № 2 І-ІІІ ступенів смт. Чечельник;
- Громадська організація «Спортивний клуб "Сапсан"», смт. Чечельник;
- Дитяча неприбуткова екологічна громадська організація «Відкасник», с.Ольгопіль.
За результатами засідання конкурсної комісії, від Чечельницького району, перемогу здобув один учасник - Берізко-Чечельницька сільська рада з проектом "Чисте село".

 Вітаємо з перемогою! Бажаємо не зупинятись на досягнутому!

 

23 липня 2015 року у м. Вінниця відбувся семінар - тренінг з фінансових питань для бухгалтерів громадських організацій - учасників Проекту МРГ, який провела фінансовий менеджер Проекту Катерина Приходько. Громадські організатори отримали нові знання з основ ведення бухгалтерського обліку в неприбуткових організаціях, фінансових питань впровадження мікропроектів громад, а також великий обсяг корисної для роботи інформації. Було цікаво і змістовно. Дякуємо обласним координаторам за гарну організацію заходу.

         

12 липня, в м. Сороки Республіки Молдова, відбулася дружня зустріч з нашими партнерами з Кішкаренської примарії Синжерейського району. Під час візиту було доопрацьовано проекти для Програми східного партнерства Україна-Молдова. Потім делегація відвідала Сорокську фортецю.

   

 

 

Про визначення проектів переможців дванадцятого обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад у 2015 році
 
Інформуємо, що згідно з розпорядженням голови обласної Ради від 28 січня 2015 року № 15 “Про обласнийконкурс проектів розвитку територіальних громад”  06 травня 2015 року відбулося засідання Конкурсної ради дванадцятого обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад.
Згідно із рішенням Конкурсної ради (протокол від 06.05.2015 №2) по Чечельницькому району переможцями визнано наступні проекти:
 
Населений пункт
Назва проекту
 
Обсяг фінансування з обласного бюджету, грн.
185-15
с.Берізки-Чечельницькі
«Відродимо  Собори душ своїх- врятуємо Україну»             
60000
123-15
с.Луги
Енергозбереження – запорука  економії  та  комфорту"
57000
 
  Згідно з розпорядженням голови обласної Ради від 28 січня 2015 року № 15 “Про обласнийконкурс проектів розвитку територіальних громад”  04 червня 2015 року відбулося друге засідання Конкурсної ради дванадцятого обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад.
Згідно із рішенням Конкурсної ради (протокол від 04.06.2015 №3) по Чечельницькому району додатковим переможцем визнано наступний проект:
 
Населений пункт
Назва проекту
 
Обсяг фінансування з обласного бюджету, грн.
245-15
Районна рада
"Світ творчості, фантазії і краси!"
60000

 

 Тренінги для громад «Спільне планування» та «Управління громадами»

28 травня координатором Вінницького обласного підрозділу впровадження спільного  Проекту  ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ» Наталією Карпенко було проведено тренінг для громад Чечельницького району по ефективному управлінню організацій громад та можливостях їх розвитку. У тренінгу приймали участь заступник голови районної ради Гук П.І., координатор Чечельницького районного ресурсного центру розвитку громад  Кривіцька І.О., голови Чечельницької селищної та сільських рад  Рогізки, Стратіївки, Вербки, голови та актив громадських організацій.

Координатор Наталія Карпенко ознайомила учасників тренінгу з формами існування об’єднань громадян, структурою громадських організацій, управлінням громадою, роль  жителів громади у вирішенні  спільних проблем, про лідерство у суспільстві. Також присутні ознайомились із спільним плануванням, його змістом, етапами, загальними принципами та перевагами спільного планування.

Вимоги сьогодення показують, що тільки активна життєва позиція громади дає її членам можливість розвиватися, відстоювати спільні інтереси.Використовуючи існуючі можливості громад, можна досягти покращення умов життя в цілому та добробуту кожної  людини окремо.

Н.Карпенко ознайомила присутніх з документацією, необхідною для функціонування громадської організації, обліком надходження та використання коштів, надала корисні поради щодо прийому іноземної делегації , донорських чи партнерських візитів.

За результатами тренінгу громади  визначили сім порад успішності:

1.Вірити в себе!

2.Працювати разом з людьми і для людей!

3.Навчатися та наполегливо працювати!

4.Щиро бажати покращити своє життя!

5.Дати можливість людям відчути себе господарями!

6.Всі рішення приймати відкрито!

7.Кожна велика справа починається з ініціативи!

Тож бажаємо всім займати активну життєву позицію в своїй громаді і тоді ви обов’язково досягнете успіху.