Чечельницька районна державна адміністрація
офіційний сайт
Малий Герб України
Чечельницька районна державна адміністрація
Вінницька область, офіційний сайт
Офіційний E-Mail: rda_chechelnyk@vin.gov.ua
Ми працюємо: з 8.00 до 17.00 (пн-пт)
31 травня 2025 р.

ПАМ´ЯТКА щодо організації проведення випускних вечорів у загальноосвітніх навчальних закладах

27.06.2019

          На порозі чудова та трішки сумна пора – пора випускних вечорів і початку нового дорослого життя.

         Батьки та класні керівники зараз в клопотах і думках про те, як  влаштувати випускникові  незвичайне та яскраве свято, свято, яке залишиться в серці  кожного навіки.

 

                Пам’ятайте  головне,  свята повинні бути не лише веселими, але  й безпечними. Не кожний розуміє -  щедрість і гостинність повинна бути поміркованою і не нести шкоди ні  організаторам ні дітям.

         На жаль, епідемічна ситуація в країні дуже напружена. Більшість спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь поєднує вживання недоброякісних продуктів харчування, питної води та готових страв, виготовлених як в закладах громадського харчування так і в домашніх умовах. 

       Основними причинами спалахів є використання продовольчої сировини сумнівної якості ( без документів, які засвідчують її якість), відсутність належних умов для приготування страв,  порушення технології приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму.  Залучення до приготування страв випадкових осіб, які не обізнані з елементарними правилами особистої гігієни та ін.

Тому, щоб Ваші свята  залишили після себе лише   щасливі  спогади, прислухайтесь до порад працівників Держпродспоживслужби :

 

  • Влаштовуйте свята в закладах громадського харчування, яким Ви довіряєте.
  • Поцікавтесь наявністю у закладі результатів лабораторних досліджень щодо якості питної води, яку використовують для приготування страв.
  • Узгодьте святкове меню з адміністрацією закладу, зверніть увагу на відсутність в меню заборонених та
  • сумнівних страв в епідемічному відношенні ( перелік дивись у додатку).
  • Не допускайте приготування (копчення, смаження, в`ялення) м‘ясних і рибних страв в домашніх умовах, не використовуйте консервів домашнього виготовлення  ( м`ясних, грибних, овочевих).
  • Не допускайте  вживання учасниками урочистостей та учнями-випускниками будь-яких алкогольних, слабоалкогольних напоїв, забороняйте тютюнопаління в місцях проведення випускних вечорів.

« Повернутись